Avenue Concordia 97a, Rotterdam

Woningaanbod

Meer informatie over deze woning(en)
Verkocht
Avenue Concordia 97 
3062LD  Rotterdam

Vraagprijs:

Type woning

Bovenwoning (dubbel bovenhuis)

Woonoppervlakte

Circa 210 m2

 

Deze ruime en karakteristieke dubbele bovenwoning met ruim (circa 75m²) dakterras (met aanwezige schaarse kamerverhuurvergunning) is te omschrijven als een juweel dat blijft schitteren; ongeëvenaard en uniek.
Of het nu de 4 meter hoge, weelderige plafonds zijn of het gevoel van licht en ruimte zonder de persoonlijke touch te verliezen, het is moeilijk te zeggen waarom je verliefd wordt op een huis. Toch kan dit liefde op het eerste gezicht zijn.

Deze statige hoekwoning, omringt door weelderige bomen, is met haar zeeën van ruimte en licht, meerdere luxe slaapkamers met hemels hoge plafonds, authentieke details en speelse indeling niet alleen een lust voor het oog maar ook van alle gemakken voorzien.

Gelegen aan Avenue Concordia – een rustige, prachtige straat die historie en karakter uitstraalt – beschikt het huis over alle elementen om zorgeloos te kunnen wonen, werken en recreëren omringd door groen maar toch dichtbij de dynamiek van het bruisende stadscentrum en de Maas.

De populaire wijk Kralingen-Oost is een eindeloos boeiende buurt met een authentieke atmosfeer, onaangetast door de bommen van WO2, waar zowel natuur- als stadsmensen zich thuis zullen voelen. Hoewel de tijd hier niet heeft stilgestaan, heerst het warme karakter hier nog altijd.

Alle nodige voorzieningen, zoals supermarkten, (basis)scholen, de Erasmus universiteit, sportverenigingen en openbaar vervoer (bus, tram en metro), bevinden zich op loopafstand.

Hoewel Rotterdam Centrum op slechts 10 minuten fietsafstand gelegen is, zijn om de hoek aan de Oudedijk, Vlietlaan en de Lusthofstraat gezellige restaurants, hippe boetiekjes en heerlijke delicatessenwinkels te vinden. Anderzijds liggen ook de Kralingse Plas en het Kralingse Bos in de nabije omgeving. Het beste van twee werelden, is een understatement te noemen. Hoewel het in Rotterdam aan niets ontbreekt, zijn de uitvalswegen (A16/A20) eenvoudig en snel te bereiken.

Het huis is uitermate geschikt om comfortabel in te wonen, maar kan ook gebruikt blijven worden als logieshuis (vergunning aanwezig). Het is zelfs mogelijk om de woning te splitsen in twee ruime appartementen, want de vergunning hiervoor ligt klaar. Aarzel niet om te informeren naar de mogelijkheden.

Indeling

Entree & eerste woonlaag

De woning wordt betreden op de begane grond, via een imposante entree met authentieke marmeren elementen. Hier leidt een vaste trap naar de eerste woonlaag van het huis.

De kamers op deze verdieping hebben, van de voorzijde naar de achterzijde, de volgende afmetingen:
– Woonkamer met 2 kasten en schouw: Circa 4.81 x 6.00 meter
– Slaapkamer 1 met 1 kast : Circa 3.56 x 2.36 meter
– Eetkamer: Circa 4.81 x 2.99 meter
– Slaapkamer 2 met 2 kasten en schouw; Circa 4.81 x 4.92 meter
– Serre: Circa 3.65 x 1.83 meter.

De kamers worden overspoeld met authentieke details, licht en ruimte en nodigen uit voor te stellen wat voor geweldige ruimtes hiervan te maken zijn. Een gescheiden woonkamer en eetkamer? Een hobbyruimte en/of een kantoor in huis? Een leesruimte, loungekamer, speelkamer, tearoom of wellicht zelfs een botanische indoor tuin? De modulaire mogelijkheden zijn oneindig.

Verder is in de hal een toiletruimte en kast te vinden en aan de rechter achterzijde de keuken (circa 2.99 x 4.97 meter), welke qua stijl erg past in een logieshuis maar voor een gezinswoning wellicht om een andere look en feel zal vragen. In ieder geval is alles wat nodig is aanwezig om uitgebreid te koken én de ruimte en mogelijkheden om de keuken geheel naar eigen stijl in te richten.

Tweede woonlaag

Op de tweede woonlaag zijn nog drie slaapkamers te vinden (respectievelijk circa 4.40 x 4.94 meter, 4.40 x 4.42 meter en 4.40 x 4.98 meter), waarvan zowel de kamer aan de voor- als achterzijde beschikt over een klein balkon. Ook deze ruimtes stralen tijdloos karakter uit, mede door de hoge plafonds, enorme ramen en authentieke elementen. Verder is op deze verdieping een berging (circa 2.23 x 3.56 meter) met de cv-ketel aanwezig, een tweede separate toilet en een ruime badkamer (circa 2.94 x 4.83 meter). Laatstgenoemde beschikt over twee douchecabines, wastafels met spiegel en aansluitingen voor wasapparatuur.

Dakterras

Tenslotte beschikt de woning over een zeer ruim dakterras met een fantastisch uitzicht over de authentieke woningen van Kralingen, met de skyline van Rotterdam aan de horizon. Deze buitenruimte is maar liefst circa 6.68 x 14 meter groot en leent zich daarom uitstekend om ultiem te loungen, eten en borrelen in de zon, omringd door het weelderige bomendak.

Bijzonderheden

 • Geweldige, karakteristieke en zeer ruime dubbele bovenwoning;
 • Dakterras van circa 75m²;
 • Eigen grond;
 • Maar liefst 8 ruime kamers;
 • Bouwjaar circa 1899;
 • Woonoppervlakte circa 210 m²; – Bruto vloeroppervlakte groter: De oppervlakte van de trapopeningen zijn van de van de woonoppervlakte (circa 8m2) afgetrokken;
 • Inhoud circa 954m³;
 • Zowel te gebruiken als woonhuis, logieshuis of te splitsen in twee appartementen;
 • Actieve Vereniging van Eigenaars; bijdrage van € 95,63 per maand;
 • Cv- combiketel leasecontract;
 • Op een toplocatie in één van de meest gewilde wijken van Rotterdam;
 • Kindvriendelijke omgeving;
 • Gesitueerd op fietsafstand van het stadscentrum;
 • Alle ruimte en mogelijkheid om naar wens in te delen en gebruiken;
 • Openbaar vervoervoorzieningen om de hoek;
 • In de directe omgeving van scholen, winkels, horecagelegenheden en recreatiemogelijkheden;
 • Nabij uitvalswegen;
 • Op een perfecte locatie in hartje Kralingen nabij de Erasmus Universiteit;
 • Ligging nabij de Kralingse Plas en het Kralingse Bos;
 • Gelegen in een stads en dorpsgezicht;
 • De woning wordt leeg opgeleverd;
 • Deze unieke hoekwoning is absoluut een bezichtiging waard!

Interesse in dit huis? Schakel direct je eigen aankoopmakelaar in. Een aankoopmakelaar komt op voor jouw belangen en bespaart tijd, geld en zorgen. Bij ons zijn alle aankoopmakelaars welkom om jouw belangen te behartigen. Adressen van goede (collega) aankoopmakelaars in Rotterdam kan je bij ons opvragen.

Ondanks de zorg die door ons aan de correcte invoer van de gegevens besteed wordt, kunnen wij niet verantwoordelijk gehouden en/of aansprakelijk gesteld worden voor eventuele fouten en/of onvolkomenheden in de gegevens.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.