•            5/5  (384 reviews)
  •  Geen aanbetaling vooraf
  •  Groot netwerk, hoog slagingspercentage
  •  Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Dit is het moment om te investeren
in vastgoed in het buitenland!

foto-bij-aanbod2

Er is en gaat een hoop veranderen voor de Nederlandse investeerder, de kans is groot dat je rendementen flink zullen instorten. Wat gaat er precies veranderen;

Wie een tweede woning heeft of wilt kopen, krijgt binnenkort met grote wijzigingen te maken. Allereerst gaat de puntentelling op de schop. Om een ingewikkeld verhaal te vereenvoudigen: als je niet méér dan 187 punten scoort, mag je veel minder huur vragen. In de praktijk betekent dit dat het overgrote deel van de woningen onder de 1.000-euro-grens zullen vallen. Oftewel, je mag straks niet meer dan 1.000 euro huur vragen voor een (tweede) huis dat jou evenveel (of zelfs meer) kost.

Een rekenvoorbeeld illustreert de mogelijke gevolgen hiervan. Stel, je eigen inleg bedraagt 1 ton. Daarnaast kun je een hypotheek afsluiten voor 2 ton. Deze 2 ton financier je tegen 5,5% — oftewel, 11.000 euro. Onder de nieuwe regeling mag je maandelijks slechts 950 euro huur vragen. Zo verdien je niets én je lost niets af.

Vraag je toch meer? Dan is het een kwestie van tijd voordat de bank dit ontdekt en de volledige lening opeist. Als kleine ondernemer wil je dat risico niet nemen. Ook boetes van overheidswege wordt over gesproken.

Het nieuwe puntentellingsysteem is niet bepaald gunstig. En dan hebben we het nog niet eens over de box 3-wijzigingen: per januari 2023 moet je circa 30% afdragen over je gerealiseerde winsten. Krijg je netto 1.000 euro huur? Dan betaal je 300 euro belasting over dat bedrag.

Ook over niet-gerealiseerde winsten draag je zoals nu het wetsvoorstel is waarschijnlijk belasting af. Laten we nog even naar die voorbeeldwoning van 3 ton kijken. Als deze 1 ton in waarde gestegen is, dan moet je over die extra 100.000 euro óók 30% belasting betalen, terwij deze vastzit in de stenen.

Volgens een berekening van lobbyorganisatie Vastgoed Nederland, kan een fiscale aanslag van 2.400 euro worden verwacht voor een huis dat vorig jaar een WOZ-waarde had van 255.000 euro. Dit kan leiden tot een afname van het nettorendement van de verhuur op jaarbasis tot 4.000 euro. Als het huis gefinancierd is met een hypotheek, kan de netto-opbrengst nog veel lager zijn. De nieuwe berekeningsmethode in box 3 berekent een fictieve rente van 3 procent op de hypotheek in plaats van de hypotheek in aftrek te brengen op de WOZ-waarde. Dit resulteert in een netto-opbrengst van 2.932 euro in 2021 en 565 euro in 2023.

Dubai-3
carribean-3

Deze nieuwe huurprijsregulering en het vernieuwde belastingplan zijn bedoeld om de huurprijzen te stabiliseren, huurders te beschermen tegen onredelijk hoge huurprijzen en zorgen dat starters meer kansen krijgen op de (koop)woningmarkt. Veel wijzigingen dus vanuit de overheid maar heeft dit uiteindelijk wel het gewenste effect? We merken dat investeerders massaal hun vastgoed verkopen, maar wat te doen met geld wat vrijkomt?

Investeren in het buitenland kan een goed alternatief zijn, er zijn tal van voordelen waar we je graag meer over willen vertellen. @WORK Makelaardij is onderdeel van het label ‘Certified International Property Specialist’ die je alle risico’s en kansen per land kan vertellen. Wij nodigen je graag uit op kantoor onder het genot van een kop koffie of middels een telefonische kennismaking.

 

Kijk ook eens op onze website als CIPS lid:

www.internationaal-vastgoedadviseur.nl

Vertel mij meer

Aanbevelingen
via Google

4,9/5

o.b.v. 331 beoordelingen

Trustoo Score

9,7

o.b.v. 519 beoordelingen

Funda
aankoopbegeleiding

9,8

o.b.v. 144 beoordelingen

Consumentenbond
advieskeuze.nl

9,9/10

o.b.v. 123 beoordelingen

Reviews op
Facebook

5/5

o.b.v. 65 beoordelingen

Wie is de beste
makelaar?

9,7/10

o.b.v. 73 beoordelingen

EnglishDutch