Is er verschil tussen NVM- en VBO makelaars?

VBO logo
VBO logo

Een NVM-makelaar en een VBO-makelaar zijn beide typen makelaars in onroerend goed in Nederland. @Work makelaardij uit Rotterdam is een VBO makelaar. Het belangrijkste verschil tussen de twee ligt in de brancheorganisaties waar ze bij aangesloten zijn.

Geschatte leestijd: 2 minuten

NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen)

De NVM is de grootste brancheorganisatie voor makelaars in Nederland. Een NVM-makelaar moet voldoen aan specifieke lidmaatschapscriteria en is gebonden aan de gedragsregels en kwaliteitseisen van de NVM. Ze hebben vaak een breed scala aan diensten, waaronder aan- en verkoopbegeleiding, taxaties, en huur- en verhuurtransacties.

VBO (Vereniging Bemiddeling Onroerend goed)

VBO is ook een brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs in Nederland, maar het is kleiner dan de NVM. VBO-makelaars hebben hun eigen gedragscode en kwaliteitseisen waar ze aan moeten voldoen. Ze bieden vergelijkbare diensten als NVM-makelaars, zoals het begeleiden van aan- en verkooptransacties en taxaties.

Funda ook gebruikt door VBO makelaar @Work makelaardij uit Rotterdam

De NVM is eigenaar van Funda. In het verleden zette Funda woningen van NVM makelaars boven die van VBO makelaars. Dit is inmiddels niet meer het geval.

Service en dienstverlening makelaars

Hoewel beide typen makelaars vergelijkbare diensten aanbieden, kan er verschil zijn in de regionale vertegenwoordiging en het netwerk van kopers en verkopers dat ze hebben. Ook kunnen de tarieven, marketingstrategieën en extra services per makelaar variëren, ongeacht hun aansluiting bij de NVM of VBO.

Conclusie NVM of VBO makelaar in Rotterdam

Het is altijd raadzaam om onafhankelijk onderzoek te doen en referenties te raadplegen bij het kiezen van een makelaar, ongeacht of deze bij de NVM of VBO is aangesloten.

Andere relevante blogs