Zuidhoek 103, Rotterdam

Woningaanbod

Meer informatie over deze woning(en)
Verkocht
Zuidhoek 103 
3082PD  Rotterdam

Vraagprijs:

€ 650.000

Type woning

Eengezinswoning

Woonoppervlakte

Circa 207 m2

 

Buitenkansjes alert! Deze zeer ruime en lichte tussenwoning op EIGEN GROND (1.100m³!) aan de Zuidhoek in Rotterdam telt maar liefst 4 verdiepingen en heeft een gebruiksoppervlakte van ruim 290m². Ja, écht waar. Slechts met wat kluswerk hier en DIY’en daar creeër jij het huis waar je altijd al van droomde, of heb je de mogelijkheid om het pand in 3 geweldige losse appartementen te verdelen. Aanschouw een stekkie vol potentie, met de hoofdletter P.

De klasse woning is gelegen in het karakteristieke Oud-Charlois in het Rotterdamse stadsdeel Charlois – een plek die in de jaren ‘40 en ’50 flink gegroeid is maar waar het oude karakter niet vergeten wordt. De wijk kenmerkt zich door de sfeervolle en gezellige straatjes, waardoor het er bijna voelt als een dorp op zich, met toch alle dagelijkse voorzieningen om de hoek. Het is de eerste wijk die je tegenkomt wanneer je de Maastunnel uitkomt. Andersom betekent dit dat je via de Maastunnel, net als via de Erasmusbrug, in no time middenin het centrum van Rotterdam staat. Ideaal!

In en rondom de wijk vind je diverse winkels, sportgelegenheden, openbaar vervoersmogelijkheden, (basis)scholen en uitvalswegen. Aan de zuidkant ligt daarnaast het Zuiderpark met kinderboerderij De Molenwei en diverse sportfaciliteiten voor jong en oud.

Note: De woning is – zoals bovengenoemd – waarschijnlijk te splitsen in 3 appartementen, met toestemming en subsidie van de gemeente. Hier wordt nu een procedure voor opgestart.

Indeling

Begane grond

Het statige exterieur van het herenhuis springt meteen in het oog en zet dan ook direct de toon voor de binnenkant van de woning.

Op de begane grond vind je de toiletruimte met hangend closet, de kelder met toegang naar de tuin en de woonkamer. Van deze woonkamer is, mede door de overdonderende hoeveelheid licht die door de vele raampartijen binnenvalt en de zeeën – letterlijk zeeën – aan ruimte, iets heel gaafs te maken. Jouw droomvloer onder de voeten, een kleurtje op de muur en het wordt stapje voor stapje meer jouw thuis. Zie je niet al helemaal voor je hoe je een deel van de living tot een heerlijk zitgedeelte om zal toveren? En hoe je bij de open keuken, die jij helemaal naar wens kunt laten maken en plaatsen, een eetgedeelte met een grote tafel kan creëren? Niets is te gek, want je beschikt hier over alle ruimte en mogelijkheden om te doen wat je niet laten kan. De woonkamer biedt ook toegang tot een balkon. Dit wordt genieten!

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping vind je, via de overloop, de eerste badkamer, een tweede toiletruimte, de eerste twee slaapkamers en toegang naar balkon.

Alles is hier werkelijk ontzettend ruim, waardoor je in de twee slaapkamers – zelfs mét al jouw gewenste meubels – bijna door de kamer kan rennen en dansen. Hoeveel stappen zijn er nodig tot jouw ideale master bedroom?
Onthoud dat je op de tweede verdieping nog twee grote slaapkamers hebt, dus dat je deze (of de twee slaapkamers boven) ook als ruimtes met andere doeleinden kan gebruiken. Een werk- en/of studeerkamer? Handig! Een mancave? Waarom niet. Of droomde je altijd al van een inloopkast?

Ook in de badkamer is er aan ruimte absoluut geen gebrek. Je beschikt hier over een luxe hoekligbad, een ruime inloopregendouche, een dubbele wastafelmeubel met twee spiegels en een designradiator. Is de badkamer niet helemaal jouw smaak? Dan kan je het uiteraard naar wens aanpassen.

Tweede verdieping

Op de tweede verdieping vind je wederom een overloop, die toegang biedt tot nog een badkamer, nog een toiletruimte, nog 2 slaapkamers en de bergzolder met de opstelling van de CV-ketel. Je snapt nu waarschijnlijk ook waarom je de woning eventueel ook in 3 aparte appartement kan opsplitsen, omdat je van elke verdieping, met alle voorzieningen, een gave woning kan maken. Het is aan jou of je daarvoor kiest, of dat je jouw eigen, royale droomwoning realiseert.

Tuin

Achter de woning vind je een grote, op het westen gesitueerde tuin van maar liefst 8 x 19 meter en een aansluitend parkje, waar de kids naar hartenlust kunnen spelen. Wat ga jij met al deze buitenruimte doen?

Bijzonderheden

 • Gelegen op eigen grond;
 • Te renoveren woning met veel (splitsing)mogelijkheden;
 • Tuin deels van gemeente in gebruik (zonder betaling)
 • Oppervlakte circa 293 m² (kelder niet meegenomen dan 207m2 woonoppervlakte);
 • Inhoud circa 1.100 m³;
 • Riante woonkamer met grote raampartijen en openslaande deuren;
 • Vier ruime, nette slaapkamers;
 • Bergzolder met dakramen;
 • Gezamenlijke fietsenstalling;
 • Openbaar vervoervoorzieningen in de directe nabijheid;
 • Alle rust en comfort van het dorp Oud-Charlois met de voorzieningen van de stad Rotterdam binnen handbereik;
 • Winkels liggen binnen handbereik en zijn met zo’n 10 min te belopen;
 • Oplevering in nader overleg;
 • Kom bij deze woning met volop mogelijkheden kijken, voordat het te laat is!

Interesse in dit huis? Schakel direct je eigen aankoopmakelaar in. Een aankoopmakelaar komt op voor jouw belangen en bespaart tijd, geld en zorgen.

Bij ons zijn alle aankoopmakelaars welkom om jouw belangen te behartigen. Adressen van goede (collega) aankoopmakelaars in Rotterdam kan je bij ons opvragen.

Ondanks de zorg die door ons aan de correcte invoer van de gegevens besteed wordt, kunnen wij niet verantwoordelijk gehouden en/of aansprakelijk gesteld worden voor eventuele fouten en/of onvolkomenheden in de gegevens.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.