Huis kopen in het buitenland? Werk samen met een CIPS – makelaar

makelaars op een trap, internationaal vastgoedadviseurs

2e huis kopen in het buitenland

Wil je een tweede huis kopen in het buitenland? Of ben je een vastgoedbelegger en wil je investeren in onroerend goed in het buitenland? In beide gevallen moet je je éérst verdiepen in de ins en outs van tweede huizen over de grenzen. Wil je een vakantiehuis kopen waar je de winters kan doorbrengen, dan moet je je mogelijkheden goed kennen.

Investeren in vastgoed

Datzelfde geldt (misschien wel des te meer) als je structurele investeringsplannen hebt — een woning verhuren om extra inkomsten te genereren kán, maar wel onder voorwaarden, die van land tot land verschillen. Het vergt wat uitzoekwerk, maar dat is de moeite waard. Een tweede woning kopen in het buitenland loont, mits je de vele valkuilen op de weg ernaartoe vermijdt. Wat is een goede locatie in het land van jouw keuze? Met welke wetten en regels moet je rekening houden? Hoe vind je betrouwbare partijen om mee samen te werken?

Geschatte leestijd: 5 minuten

Een (vakantie)huis kopen of woning verhuren in het buitenland? Kies voor een CIPS-makelaar!

Of je nu een eigen vakantiehuis zoekt óf een woning die bestemd is voor verhuur, je wilt het meeste uit je buitenlandse vastgoedinvestering halen. Wanneer je je op onbekend terrein begeeft, is het essentieel om partijen te vermijden die misbruik willen maken van je onwetendheid. Voordat je een huis koopt in een ander land, moet je alles over dat land weten — van lokale belastingen tot de regels rondom het verhuren van een (vakantie)huis. Maar waar vind je een betrouwbare, deskundige makelaar met wiens hulp je je weg vindt in dit onbekende ‘onroerend-goed-woud’?

Certified international property specialist

Bij @WORK Makelaardij ben je aan het goede adres! Wij zijn Certified International Property Specialist (CIPS), wat betekent dat we officieel gecertificeerd zijn door de National Association of REALTORS®. Het cursusprogramma vormt de basis voor een globaal netwerk van meer dan 3.500 vastgoedprofessionals in 45 landen. Wij hebben toegang tot deze exclusieve ledengroep — je meest vertrouwde bron wanneer het aankomt op vastgoedinvesteringen wereldwijd. Werk je met ons samen, dan profiteer je hiervan. Wij beschikken over de kennis, het netwerk en de tools die je nodig hebt om succesvol een (tweede) woning in het buitenland te kopen.

Woning kopen in een ander land met @WORK: de voordelen op een rij

Team van meerdere makelaars en andere experts

Een huis kopen in het buitenland doe je niet zomaar. Je krijgt onder andere te maken met wet- en regelgeving, belastingen en vastgoedbeheer. Omdat wij toegang hebben tot een exclusief netwerk van meerdere makelaars en andere vastgoedexperts, stellen we een team van specialisten samen dat veel voor je kan doen: de markt beoordelen, contacten leggen en een initiële huizenzoektocht uitvoeren.

Actuele kennis

We houden onze kennis omtrent indexering, lokale belastingen, wetten en winstmogelijkheden up-to-date. Heb je vragen met betrekking tot geografie, het politieke klimaat, de economie en vastgoedprocedures? Wij beantwoorden ze graag.

We zijn met name gespecialiseerd in zes regio’s:

 • Spanje;
 • Portugal;
 • Marokko;
 • Egypte;
 • Dubai;
 • Het Caribisch gebied.

Specifieke certificeringen

@WORK Makelaardij is gecertificeerd op de volgende gebieden:

 • Europa en internationaal vastgoed;
 • Noord- en Zuid-Amerika en internationaal vastgoed;
 • Azië/Pacific en internationaal vastgoed;
 • De vastgoedsector in de VS;
 • Globaal vastgoed — lokale markten.

Culturele gewoontes

Wil je een Japanse business- of vastgoeddeal sluiten? Draag geen groene hoed, want die staat voor verraad! Ben je van plan om een woning te kopen in Colombia? Wees op tijd, maar geef de ander de ruimte om te laat te komen. Een tweede huis kopen op Nederlandse bodem? Wees dan juist extreem punctueel om een flinke streep voor te hebben.

Zodra de grenzen voor vastgoedinvesteringen vervagen, heb je een behoorlijke dosis culturele kennis nodig. Wil jij ‘grenzeloos investeren’? Dan kunnen wij je helpen. We hebben veel genuanceerde kennis van verschillende landen en culturen. Daarom vertellen we je graag over de culturele do’s-en-don’ts vóórdat je op huizenjacht gaat in het buitenland.

Onze prioriteit? Dat ben jij!

Voor ons staat jouw belang voorop. Werk je met ons samen, dan gaan we met jouw toekomstige huis in het buitenland om alsof het van onszelf is. We zetten nét dat stapje extra om je te helpen bij het vinden van een buitenlandse woning die aan jouw behoeftes voldoet én de investering echt waard is.

Een huis kopen in het buitenland met CIPS-makelaar @WORK: wat kun je verwachten?

Het proces is eenvoudig en helder. Klop je bij ons aan, dan brengen we je in contact met een betrouwbare partner, die een sterke lokale kennis heeft. We bieden toegang tot exclusieve mogelijkheden, die alleen beschikbaar zijn voor degenen in ons netwerk. Nog belangrijker: de experts met wie jij werkt, zijn betrouwbaar en hebben interculturele zakelijke vaardigheden.

Op zoek naar een kompas in het woud van buitenlandse vastgoedinvesteringen?

Bundel de krachten met een CIPS-makelaar om géén kat in de zak te kopen. Wil je jouw wensen en mogelijkheden eens bespreken met een betrouwbare CIPS-makelaar die jou helpt om de beste vastgoeddeal over de grenzen te sluiten? Neem vandaag nog contact met ons op!

Andere relevante blogs